Ljubica Jovanović

Mental & Motivational Coach

 езƒл‚а‚ слика за facebook logo езƒл‚а‚ слика за instagram logo

O meni

Tenis koučing

Koučing

Radionice

Blog

Kontakt

Sesije za igrače

Edukacija za decu i roditelje

Pokai svoj pun potencijal na turniru kao i na treningu!

 

Mentalna priprema tenisera čini jednu od 4 oblasti koje svaki teniser mora da savlada. Kao to se svakodnevno radi na tehnici, taktici i fizičkoj pripremi tako isto mora da se radi na mentalnoj strani igrača. U naoj zemlji naalost rad na mentalnoj strani je totalno zanemaran, čak ta vie ako neko i ide kod sportskog psihologa to se krije, jer se odmah dolazi do zaključka da neto nije u redu. Razlika između sportskih psihologa i trenera za mentalnu pripremu tenisera je ogromna. Sportski psiholozi se ne uputaju u svaki detalj tenisa i ne poznaju dovoljno tenis kao sport. Trener koji je obučen za mentalnu pripremu tenisera poznaje svaki segment ovog sporta i poznaje sve neophodne stvari kako bi mogao da pomogne igraču.

 

 

Svi sportovi sastoje se iz 4 oblasti: tehnike, taktike, fizičke i mentalne pripreme.

 

Tenis kao sport nije izuzetak, u tenisu mentalna strana je od presudne vanosti. Tenis je sport u kojem par poena odluče pobednika, to je sport u kom se ne igra na vreme, mečevi mogu biti dugi i iscrpljujući, a u tim situacijama bitno je biti spreman u svim segmentima, kako fizički tako i mentalno.

Mentalna priprema je oblast na koju se ne stavlja akcenat, a u tenisu čini 25% od ukupne spreme tenisera. Sedeti na stolici sa tri noge koja bi trebalo da ima četiri nije ba sasvim sigurno, sloićete se.

 

 

Zato je mentalni deo u tenisu teak? Kako se uopte dogodi da naa mirna deca odjednom bacaju rekete i psuju na terenu? Postoji puno razloga za to. Ovo su samo neki od njih:

 

1)Igranje sa vremenom i igranje u mrtvom vremenu

Tenis je vrlo brza igra, od momenta udarca do sledećeg udarca moe proći jako kratko vreme, svega par sekundi i mentalna strana igrača da donese brze odluke je vana. Igrač tokom meča donese oko 1000 odluka i pre nego to stekne dosta iskustva kroz mečeve i automatski odrađuje stvari, igrač napravi previe greaka.

Druga strana mentalne igre je to da igrači nisu prisutni u sadanjosti na teniskom meču i to se kreće od 60% do 90%. Ovo prouzrokuje emotivnu destabilnost i frustracije. Rad na mentalnoj pripremi moe ove procente da smanji i igrač moe da se vrati u meč vrlo brzo kroz tačne instrukcije.

 

2)Male ispravke velike greke

I najmanje promene kod tenisera  prouzrokuju greke. Svi igrači vole da su u svojoj zoni i trenerima nije lako kada ele da izvre neke korekcije. Igrače treba spremiti mentalno da to prihvate,  a to je posao nas trenera koji smo stavili akcenat na mentalnu stranu tenisa.

 

3)Fokus na spoljne faktore i unutranje faktore

Teniseri na terenu su suočeni sa raznim faktorima kako spoljanjim tako i unutranjim. Na spoljne faktore ne treba obraćati panju kao to su sunce, vetar, publika... Unutranji su negativno razmiljanje, da li ću izgubiti meč... Sve ovo stavlja teinu na mentalni deo tenisa.

 

Igranje tenisa nije samo tehnički izazov, taktički i fizički već i mentalni.

Bez mentalne pripreme kao krajnji rezultat imamo da igrači igraju odlično na treningu koji je kontrolisan, ali se sve to raspadne kada zaigraju tenis bez kontrole, na meču, sparingu

 

 

 

Ja, kao mentalni trener pravim strukturu koja se razvija i koja dovodi do situacija iz mečeva i kao krajnji rezultat stvorim igrača koji kontrolie svoju igru na takmičenjima. Igrače učim da mentalno budu jaki, da ree svoje slabosti, da razviju svoj pun potencijal i sve to u kontekstu igre.

 

Igrače upoznajem sa tajnama mentalnog dela. Radim sa njima na:

 

- Prihvatanju 13 tajni ampiona,

- Na svim skrivenim prednost poenima, ne samo kod izjednačenja (40-40) i prednosti već na 7 skrivenih prednost poena,

- Oslobađanju u mečevima i prikazivanju punog potencijala, razbijanju treme,

- Izgradnji ampionskog stava,

- Vizuelizaciji i mnogim drugima stvarima,

- ta su to osnove mentalne pripreme kod tenisera i kako da ih igrač usvoji pre i tokom meča?

- Kako se izboriti sa 29 kritičnih situacija u meču, prepoznati pretnju, ostati pozitivan i kontrolisati emocije?

- Kako analizirati meč, tako da se iste greke ne ponavljaju iznova i iznova?

- I jo mnogo toga

 

Detaljnije ta su to teniski mentalni treninzi, ta to sve obuhvata teniska mentalna priprema, od kada treba početi sa mentalnom pripremom, koliko često i do kada treba imati mentalne treninge moete pogledati ovde >>>>

 

Treninzi su koncipirani tako da se sa igračima razgovara i ti razgovori se odravaju online, putem Skype-a, Messenger-a, Viber-a, WhatsApp-a...(Bilo da ste iz Srbije ili van nje).  Jedan na jedan je najbolja opcija jer svaki igrač ima svoje potekoće i stvari na kojima treba da se radi.

 

Treninzi namenjeni grupi odravaju se na seminarima, teniskim kampovima, teniskim pripremama i u sklopu treninga pri klubovima, gde se akcenat stavlja na opte stvari: kako pametno otvoriti meč, kako razbiti tremu, izgradnja ampionskog stava, vizualizacija, unutranja i spoljanja motivacija

 

tenis Tenis teniski trener psiholog sportski psiholog priprema pred meč problem tenisera psihologija sportska psihologija TENIS tennis Tennis TENNIS mental coach sports psychologist match coaching

 

Za sve informacije slobodno me kontaktirajte.

Preporučeno trajanje treninga je 60 minuta.

Cena sesije (treninga) za klijente iz Srbije: 5000 rsd 

Cena sesija za klijente iz inostranstva (bive članice SFRJ): 50

Cena sesija za klijente iz inostranstva: 80

Cena 30-to minutne mentalne pripreme pred meč, analize sopstvenih prednosti i nedostataka, analiza protivnika, kao i analize meča 3500 rsd po treningu (zemlje članice SFRJ 35 , inostranstvo 55 )

 

Sesije se odravaju putem interneta (Skype, Viber, Whats App, Mesenger...) bilo da ste iz Beograda/Srbije ili niste!

 

 

Uvodni razgovor (intervju) je besplatan!

Zakai odmah!

+381(63) 8 654 597

ljubica.jovanovic.coach@gmail.com

Mob; Viber; Whats App: +381 63 8 654 597

 

 

 

Saznajte vie